Zigoma İmplant Tedavisi

Randevu al
Whatsapp

Elmacık kemiği implant uygulaması, üst çenedeki kemik yapısının büyük bir bölümünü yitiren hastalar için geliştirilmiştir. Üst çene kemiğine implant yerleştirecek düzeyde kemik bulunmadığında, uzun İmplantlar kullanılmakta ve elmacık kemiğinden destek alınmaktadır. Üst çene dişlerini sabitlemek için elmacık kemikleri yeterli güce ve sağlamlığa sahiptir. Ankara Zigoma implant uygulamasında, 4,5 ila 5 cm aralığında implant vidaları kullanılmakta ve hastaların üst diş protezlerine sahip olması sağlanmaktadır.

Zigoma İmplant Uygulaması Nasıl Yapılır?

Zigoma implant tedavisinin uygulaması esnasında, normal implant operasyonlarına göre daha dikkatli davranılması gerekir. Alanında uzman olan hekimler tarafından gerçekleştirilen bu operasyon, üstün bilgi ve tecrübe gerektirmektedir. Üst çenesini, herhangi bir kaza veya çene tümörü sebebiyle kaybeden hastalar da zigoma implant tedavisine alınmaktadır. Tedavi süreci içerisinde, hastalara protez çene hazırlanmaktadır.

Zigoma implant uygulaması, genel anestezi altında gerçekleştirilir. Elmacık kemiklerin doğru, yeterli miktarda oyuklar açılmakta ve implant vidaları doğru açıda yerleştirilmektedir. İmplant vidalarının yerleştirilmesinin ardından, geçici diş protez takılır ve İmplantlar iyileşmeye bırakılır. 3 ay sonunda, asıl diş protezleri implantlara yerleştirilmektedir.

Zigoma İmplant Uygulamasının Avantajları

Zigoma implant operasyonunun getirileri şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Üst çene kemiği bulunmayan hastalar, operasyon sonrasında protez çeneye ve protez dişlere sahip olmaktadır.
  • Çene kemiği yeterli güçte olmayan ve bu sebeple implant yaptıramayan hastaların, elmacık kemiklerinden destek alarak protez dişlere sahip olması sağlanır.
  • Kemik erimesi problemi yaşayan hastaların, kemik tedavisi almadan implant yaptırması sağlanır.
  • Elmacık kemiklerinin gücü sayesinde, tüm hastaların implant yaptırma olasılığı bulunur.
  • Kanser ve tümör sonucunda çenesini kaybeden hastalar da zigoma implant operasyonuna alınabilir.
  • Operasyonun ardından, İmplantların üzerine uygun diş protezleri yerleştirilir ve hastalar dişlerini kullanmaya başlayabilir.

Zigoma İmplant İyileşme Süreci

Zigoma implant ameliyatı sonrasında, çok sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Hastalar tam olarak ayılmadan, katı besinlerin tüketilmemesi gerekir. Ameliyattan çıkılmasının ardından, ilk 24 saat boyunca buz takviyesi yapılmalıdır. Ameliyat bölgelerine, dışardan buz desteği sağlanarak kanama durdurulmaktadır. Her 10 dakikada bir olacak şekilde, 24 saatlik süreç içerisinde sürekli buz takviyesine davam edilir. 3 aylık iyileşme süresi boyunca, doktor tarafından belirtilen beslenme diyetinin dışına çıkılmamalıdır. 3 ayın sonunda, asıl diş protezleri takılır ve bu protezlerle, istenilen besinler tüketilebilir. Daimî protezlerin takılacağı döneme kadar, sadece yumuşak besinlerin tüketilmesi gerekir.

İmplantların kemikle kaynaşması için sert besinlerden uzak durulmalıdır. Zigoma implant iyileşme sürecinin ardından, daimî protezlerin gerçek dişlerden hiçbir farkı olmayacaktır.

Zigoma İmplant Tedavisinin Uygulanabileceği Kişiler Kimlerdir?

Zigoma implant yapılabilecek hastalar aşağıda verilmiştir:

  • Uzun seneler boyunca total protez kullanmış olan hastalar, zigoma implant kullanabilmektedirler.
  • Uzun süre dişsiz kalmış olan hastaların kemikleri erimektedir. Bir süre sonra kemikleri tamamen erime noktasına geleceği için implant tedavisi uygulanamamaktadır. Kemik grefti ile implant yapılamamaktadır ve takıp çıkartılan protez kullanımı da oldukça zor olmaktadır. Bu hastalara zigoma implant uygulanabilmektedir.
  • Erken yaşta diş kaybı olanlara zigoma implant tedavisi uygulanabilmektedir.
  • Genetik sebepler ile dişlerini kaybetmiş olan hastalar için zigoma tedavisi uygundur.
  • Hastanın üst çenesinin implant yapmaya elverişli olmaması durumunda zigoma implant tedavisine başvurulmaktadır.

Zigoma İmplantların Özellikleri Nelerdir?

Zigoma implantın niteliklerine bakıldığında; ortalama 35 mm ile 50 mm aralığında olan implantlardır. Normal implantlara göre boyları çok daha uzundur. Fakat şekilleri benzeşmektedir. Standart diş implantının uygulanamayacağı hastalarda zigoma implant uygulaması yapılabilmektedir. Ancak artılarının yanı sıra eksileri de olduğu için çok tercih edilmemektedir.

Zigoma İmplant Uygulamasının Dezavantajları Nelerdir?

Zigoma implantın eksileri şu şekildedir:

  • Tedavi süreci oldukça zahmetli ve zor olmaktadır.
  • Zigoma implantın tedavi süresi uzun olmaktadır.
  • Zigoma implant uygulaması sonucunda birçok komplikasyon ortaya çıkabilmektedir ve bunlar oldukça riskli olabilmektedir.
  • Zigoma implantın maliyet açısından değerlendirilmesi durumunda, oldukça maliyetli bir tedavidir.
  • Zigoma implant tedavisinden sonra oldukça dikkatli olunması gerekmektedir. Beslenme düzenine dikkat edilmesinin yanı sıra, kırık oluşması halinde de diş hekimi ziyaret edilmelidir. Aksi takdirde önemsenmeyen detaylar implant kaybına yol açabilmektedir.

Zigoma İmplant Tedavisinden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Zigoma implant işlemi için hazırlık sürecinde hassas teşhis ve planlama aşamaları bulunmaktadır. Hastanın tomografisinin alınması ve zigamo bölgesi olarak adlandırılan üst çenesinin anatomik yapısının incelenmesi gerekmektedir. İmplant uygulamasından önce bir kulak burun boğaz doktorunun muayenesinden geçilmelidir. Çünkü hastanın sinüs bölgesinde herhangi bir patolojinin olup olmadığına bakılması gerekmektedir. Zigoma implant tedavisinin uygulanacağı bölge, sinüs bölgesinin oldukça yakınındadır.

Zigoma İmplant Tedavisinin Başarı Oranı Nedir?

Zigoma implantın başarı oranı oldukça fazladır. Zigoma implantta tutmama riski bulunmamaktadır ve kayıp oranı da oldukça az olmaktadır. Dental implantlarda elde edilen başarı oranı kadar başarılı bir işlem olmaktadır.

Zigoma İmplant Tedavisinde Diş Hekimin Önemi Nedir?

Zigoma implant uygulaması için hekim seçimi oldukça önemli olmaktadır. Yüksek kabiliyetli ve kapsamlı cerrahi teknikleri bilen hekimlerin gerçekleştirebileceği bir işlemdir. Zigoma implant tedavisi komplike bir tedavi olduğu için buna göre bir cerrahi prosedürü bulunmaktadır. Tedaviye başlamadan önce ve tedavi sırasında oldukça hassas davranılması gereken noktalar bulunmaktadır. Tomografi, genel anestezi veya sedasyon desteği olan bir klinik tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra, kliniğin gerekli hijyen koşullarını sağladığından emin olunmalıdır. Ayrıca işlemi yapacak olan diş hekiminin gerekli bilgi ve tecrübe sahip olduğundan emin olunması gerekmektedir. İşlem öncesinde hastaya oluşabilecek komplikasyonların anlatılması gerekmektedir. Hasta ve doktor uyumunun önemli olduğu bir tedavidir.

Zigoma İmplant Tedavisi Sonrasında Ortaya Çıkabilecek Komplikasyonlar Nelerdir?

Zigoma implant uygulaması sonrasında oluşabilecek komplikasyonlar, işlem yapıldıktan sonraki ilk yıl içerisinde ortaya çıkabilmektedir. Yaşanabilecek en büyük komplikasyon ise; implant kaybı olmaktadır. İmplant kaybından sonra en çok yaşanan komplikasyon ise; osseointegrasyondur. Bu durum, implant yüzeyinin kemik dokusu ile olan kaynamasının, temasının ve bütünlüğünün bozulması durumudur. Zigoma implant tedavisi yaptıran hastaların başına gelebilecek üçüncü komplikasyon ise; sinüs boşluğundan geçen implantın, yanak içi ve çene kemiği dokusundaki sinüslerin bütünlüğünün bozulmasına neden olmasıdır. Ayrıca açılma da olabilmektedir. Oluşan pencere şeklindeki açıklar ise; ilerleyen dönemlerde patoloji oluşumuna neden olabilmektedir.