Lamine diş yaptıran hastaların yorumları, kısa sürede etkili sonuçlar alındığı için olumlu içerikler sunan yorumlar olarak görülmektedir. Lamine diş yaptıranların yorumları genellikle dişlerin parlak ve doğal görünüm sunduğu yönünde olmaktadır.
Diş yapısında renk problemleri, lekelenmeler ya da bozukluklar olanlar için uygulanan lamine diş uygulaması kozmetik alanda çok sık tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra uzun farklı diş tedavilerini tercih edemeyenler için de lamine diş yapımı istenen görünüme kavuşmayı sağlamaktadır.
Lamine diş yapımı, kişiye özel bir tedavi olduğu için hastaların doğal diş yapısına uygun görünüm de sağlanmaktadır. Ağız içerisinden ve komşu dişlerden alınan ölçüler ile birlikte etkili bir tedavi yürütülmektedir.
Lamine Diş Tedavisi Hangi Durumlarda Tercih Edilir?
Lamine diş tedavisinin tercih edildiği durumlar, şu şekilde sıralanmaktadır:
- Dişlerde şekil bozukluğunun olması
- Diş minesinde renklenme oluşumu
- Kırık ya da aşınmış diş yapıları
- Çapraşık ya da eğri görünümlü dişler
- Diş yapısında lekelenmeler meydana gelmesi halinde
Bu durumlarda lamine diş tedavisi tercih edilebilmektedir. Fakat aynı durumlarda uygulanabilecek farklı tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Bu nedenle diş hekimi tarafından diş yapısına en uygun olan tedavi yöntemi ile tercih yapılmaktadır.
Lamine diş tedavisinin diş teli uygulamasını tercih etmeyenlerin de yaptırdığı bilinmektedir. Diş teli tedavisiz uzun soluklu ve estetik anlamda zorlayıcı bir tedavi olması nedeniyle lamine tedavisi tercih edilebilmektedir. Fakat ikisinin aynı performansı vermeyeceğinin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir.
Dişlerde genetik yapı dışında kaza veya travma sonucunda oluşan hasarların da lamine diş tedavisi ile giderilmesi mümkün olmaktadır. Dişlerin eski görünümüne en yakın haline gelmesine yardımcı olan bir tedavi yöntemi olarak tercih edilmektedir.
Lamine Diş Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Lamine diş tedavisinin uygulanması, ortalama 3 seans içerisinde tamamlanmaktadır. Tedavinin aşamaları şu şekilde sıralanabilir:
- Tedaviye başlamadan önce ön muayene seansında hasta ve hekim arasında tedaviye yönelik fikir birliği oluşturulur. Hastanın beklentileri ve hekimin ön görüleri kapsamında bir tedavi planlaması yapılır.
- Seans olarak yapılacak olan işlemlerin öncesinde dişlerde yapılacak müdahaleler sonucuyla acı ya da ağrı oluşmaması için öncelikle lokal anestezi uygulaması yapılmaktadır.
- Hangi dişlere lamine kaplama yapılacaksa, kaplama için uygun törpüleme işlemleri gerçekleştirilir ve uygun kaplama ölçüleri yeni şekil üzerinden alınır.
- Kaplamalar son yerleşmiş halini almadan önce prova olarak dişler ile uyumunu görmek adına seans içerisinde yerleştirme yapılır. Eğer uygun görülürse dişlerin tam anlamıyla yerleştirilmesi sağlanmaktadır.
- Son seansta ise hazırlanan kaplamaların dişlerin üzerine yerleştirilme işlemleri yapılmış olur. İki seans arasında ortalama bir hafta kadar bekleme süresi olması gerekmektedir.
Tedavinin son aşaması olan kaplamaları yerleştirilme süresi iki saatlik bir operasyon olarak bilinmektedir. Bu nedenle lamine diş yaptıranların yorumları içerisinde sürecin uzunluğuna dair geri bildirimler bulunabilmektedir.
Lamine Diş Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
Lamine diş tedavisinin avantajları, diğer tedaviler göz önünde bulundurulduğunda şu şekilde sunulmaktadır:
- Dişlerdeki deformasyonların giderilmesi için uygulanan tedaviler içerisinde en kısa süreli olanların başında gelmektedir.
- Dişlerin doğal görünümüne oldukça yakın bir görüntü sunmaktadır. Bu anlamda estetik kaygı güdenler için oldukça avantajlı bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir.
- Lamine yapımında kullanılan malzemeler sayesinde dişlerde sigara ya da kahve tüketimine bağlı lekelenmeler meydana gelmemektedir.
- Aşınma gibi durumlara karşı dirençli bir yapıya sahiptir.
Bu avantajların yanı sıra lamine tedavinin de dezavantajlı durumları söz konusu olabilmektedir. Bunlardan birisi de ücretlendirme olarak bilinmektedir. Diğer tedavi yöntemlerine nazaran daha pahalı bir uygulama olarak bilinmektedir.
Lamine Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Lamine diş bakımı, normal dişlerde olduğu gibi düzenli fırçalamayı gerektirmektedir. Fakat buna ek olarak gargara ve diş ipi ile diş temizliğinin detaylandırılması gerekmektedir. Dişlerin uzun ömürlü olması için bakım oldukça önemlidir.
Dişlerde sıkma ya da gıcırdatma gibi durumların oluşması laminelerin zarar görmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle diş hekimi ile görüşülerek ihtiyaca göre diş plağı kullanımı talep edilebilmektedir.
Diş lamine tedavisinde en önemli süreçlerden birisi de diş kontrollerinin aksatılmaması olarak bilinmektedir. Diş yapısında herhangi bir hasar oluşmaması için kontrol esnasında gerekli görülen yan tedavilerin yapılması gerekebilmektedir.
Lamine Diş Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanamaz?
Lamine tedavisinin uygulanamadığı durumlar, öncelikle çene yapısında bozukluk olma durumları olarak bilinmektedir. Lamine tedavisine başlamak için öncelikle çene yapısındaki bozuklukların giderilmesi gerekmektedir.
Bunun yanı sıra diş eksikliği olan kişilerde de lamine uygulaması yapılması mümkün olmamaktadır. Daha önce diş eksikliği ile ilgili porselen kron tedavisi yapmış olan hastalar için lamine tedavisi dışında farklı tedavilere yönlendirme yapılabilmektedir.
Lamine diş yaptıranların yorumları, bu doğrultuda olumsuz olabilmektedir. Eğer ağız ve çene yapısı uygun olmadığı halde lamine tedavisine başvurulursa istenmeyen sonuçlarla karşılaşma riski yüksek olmaktadır. Bu nedenle diş hekimlerinin görüşlerinin alınması ve bu doğrultuda bir tedavi tercih edilmesi gerekmektedir.