Empress Diş Kaplama (E-max)

Randevu al
Whatsapp

Diş için empress kaplaması, metal kullanımı tercih edilmeden dayanıklı hale getirilmiş seramik kullanımı ile sağlanır. Empress diş kaplama, seramik materyalinin, cam seramik kullanımı ile pekiştirilerek, yüksek dayanıklılığa getirilmesi yöntemi ile uygulanır.

Estetik diş uygulamalarında yaygın şekilde kullanılan kaplama yöntemi, empress diş kaplama yöntemidir. Empress diş kaplama yöntemine uygun hastalar, empress diş kaplama fırsatları, uygulanmayan dişler, tedavi adımları, bakım işlemleri, empress diş kaplamanın diş çürüğünü önlemesi, diş rengini koruması hakkında bilgiler, alt başlıklardan öğrenilirler.

empress diş kaplama nedir

Empress Diş Kaplama Yöntemine Uygun Hastalar

Empress diş kaplama uygulanan hastalar hakkında bilgiler şu şekilde sıralanırlar:

  • Ön dişlerinde hasar ve yıpranma problemleri bulunana kişilere,
  • Küçük azı dişlerinde hasar bulunan kişilere,
  • Diş aralıkları fazla olan kişilere,
  • Diş renginde yoğun şekilde kararma olan kişilere, empress kaplama uygulaması sağlanır.

Kaplama uygulaması ile estetik bir gülüşe, düzgün dizilimde dişlere ve sağlıklı olan diş yapısına kavuşulur. Empress kaplama ile dişim doğal renginde ve kişinin ten rengine uyumlu yapıda kaplama yapılması avantajı elde edilir.

Empress Diş Kaplama Fırsatları Nelerdir?

Empress diş kaplama avantajları şu şekilde sıralanırlar:

  • Diş kaplama renk kontrolleri ve renk belirleme işlemleri doğal forma en uygun şekilde sağlanır.
  • Kaplama ile yüksek ışık geçirgenliği avantajı sağlanır.
  • Aşınmalara karşı uzun süre dayanıklı kaplama kullanım avantajı sağlanır.
  • Ön dişlere yönelik biçim bozukluklarının ve arka dişlere yönelik fiziksel biçim bozukluklarının giderilmesi avantajı sağlanır.
  • Rutin bakımlar ile kaplama korunması kolaylıkla sağlanır.
  • Diş sağlıksızlığından kaynaklanan ağız kokusu, renk değişimlerinin giderilmesi avantajı sağlanır.
  • Kaplama olduğu anlaşılmayan ve doğal ölçütlere en yakın şekilde uygulanan kaplama biçiminden faydalanma avantajı, empress diş kaplama yöntemi ile elde edilir.

Empress Kaplama Hangi Dişler İçin Uygulanmaz?

Empress kaplama uygulanmayan dişler hakkında bilgiler şu şekilde sıralanırlar:

  • Diş diziliminde yer alan büyük azı dişleri,
  • Diş eksikliği olan boşluk bölümleri,
  • Kanal tedavi sonucu metal pivo eklenen dişler,
  • İmplant tedavisi gören ve üzerinde metal abutment bulunana dişler, empress kaplama uygulaması için uygun görülmeyen dişlerdir.

Empress Diş Kaplama Tedavi Adımları

Empress diş kaplama tedavisi aşamaları şu şekilde sıralanırlar:

  • Dişlerin fotoğraflarının çekilmesi ve ölçü alınması işlemleri sağlanır.
  • Diş üzerinden oluşturulan aşındırma işlemi ile dişler kaplamaya hazırlanır.
  • Kaplamaya uygun şekilde ayarlanan dişlerin yeni ölçüleri alınır.
  • Bu ölçülere uygun empress kaplama dişler laboratuar ortamında hazır hale getirilir.
  • Hazırlanan dişler, hastanın ağız ölçülerine uygun şekilde, medikal yapıştırıcı ile yapıştırılır.

Bu adımlar ile empress kaplama tedavisi tamamlanır. Empress kaplama tedavisi sonrası yemek yeme alışkanlığına aynı gün devam edilir. İlk seans için bir dişe uygulanan kaplama işlem süresi 25 dakika olarak belirlenir. Kaplama işlemi sırasında alerji riski bulunmamaktadır.

Empress Diş Kaplama Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Empress diş kaplamasına bakım yapmak hakkında detaylar şu şekilde sıralanırlar:

  • Dişleri düzenli şekilde günde iki kere ve sert fırça kullanımından kaçınarak fırçalamak,
  • Gargara kullanımı sağlamak,
  • Sert yiyeceklerin kabuklarını diş ile kırmaktan kaçınmak,
  • Diş ipi ile nazikçe dişleri temizlemek, empress diş kaplaması bakımı için yeterli olan işlemlerdir.

Empress Diş Kaplama İle Çürüğü Engelleme

Empress diş kaplamayla çürüğü önleme avantajı sağlanır. Empess kaplama ile dişin içyapısında bakteri oluşumu için elverişli alan kalmaması sebebiyle, diş çürüklerinin önüne geçilir. Uygulama sırasında kullanılan özel yapıştırıcılar sayesinde, kaplamanın dişe tam oturması sağlanır. Bu işleme bağlı olarak, kaplama uygulama işlemi sonrası dişin içten çürümesi problemlerinin tümünün önüne geçilir.

Empress Kaplama İle Diş Rengi Koruma

Empress kaplamanın diş rengini koruması hakkında bilgiler şu şekilde sıralanırlar:

  • Empress kaplama uygulaması ile diş rengi kaybının önüne geçilir.
  • Empress diş kaplaması kahve, çay ve sigara ile oluşan diş rengi kaybı ve lekelenme risklerine karşı yüksek dayanıklılığa sahiptir.
  • Empress diş kaplama çeşidinin uzun yıllar boyunca kullanımı sonrası, düşük oranda gerçekleşen renk solması ise tek seanslık diş temizleme işlemleri ile ilk günkü haline dönüştürülür.
  • Bu ihtimal oldukça uzun süreli kullanımlar sonucunda değerlendirilir.

Empress Diş Kaplama Uygulanması Gerektiği Nasıl Anlaşılır?

Empress diş kaplama ihtiyacının anlaşılması için öncelikle hastanın hangi bölgedeki dişlerine düzeltme uygulanması gerektiği tespit edilmelidir. Ön dişleri ile ilgili bir şikayeti olan ve düzeltme işlemi ön dişlerine uygulanacak olan hastalar, empress diş kaplama uygulamasına daha müsait olmaktadırlar. Ayrıca arka dişlere kaplama yapılması gerektiğinde de empress diş kaplama uygulaması yapılabilmektedir.

Empress Diş Kaplama Uygulanması Gerektiği Nasıl Anlaşılır?

Tek diş üzerine estetik kaplama yapılacak ise; empress diş kaplama yapılmalıdır. Diş eksikliği durumunda empress diş kaplamalar tercih edilmemektedir. Genellikle ön 6 dişte daha fazla tercih edilmesinin yanı sıra; ön 5 diş için de empress diş kaplama uygulaması yapılabilmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Empress kaplama ile zirkonyum kaplama kıyaslandığında; her iki malzeme de diş hekimliği uygulamaları kapsamında kullanılmaktadır ve her iki kaplama türünde de başarı oranı oldukça yüksektir. Ancak gerekli olduğu durumlar konusunda farklılık gösterebilmektedirler. Bütün dişleri mevcut olan hastalara köprü yapılması gerekmiyor ise; empress diş kaplaması yapılmalıdır. Ön diş bölgesinde bir veya iki dişin kaplanması için empress diş kaplaması tercih edilmektedir.

Empress kaplama sırasında dişsiz kalınması gibi bir durum söz konusu değildir. Diş kesiminin yapıldığı seans içerisinde geçici diş kaplaması yapılmaktadır. Kalıcı olarak empress diş kaplaması yapılana kadar geçici kaplama kullanılmaktadır.

Empress kaplama seans süresi; ilk seans için yaklaşık olarak tek dişte 30 dakika gibi bir süre çalışma yapılmaktadır. İlk seansta anestezi işlemi yapıldığı için seans içerisindeki işlemler de göz önünde bulundurulduğunda uzun sürmektedir. Ancak sonraki seanslarda harcanan süre daha az olmaktadır.

Empress kaplama tedavisinden sonra beslenme konusunda ilk günlerde bazı hassasiyetler olabilmektedir. Sıcak ve soğuk hassasiyeti yaşanabilmektedir. Ancak zaman içerisinde bu hassasiyet azalarak kaybolmaktadır. Hassasiyetin devam etmesi durumunda ise; kanal tedavisi ile ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır. Empress diş kaplama işlemi yapıldıktan sonra hastanın hemen beslenmeye başlaması mümkün olmaktadır.

Empress kaplama sonrası diş eti çekilmesi meydana gelmemektedir. Diş etinin kenarlarında renklenme olmayacağı gibi hastaların alerjik reaksiyon göstermesi de olası değildir. Biyolojik uyumu oldukça yüksek olan bu malzeme, hastaların doğal dişleri gibi kullanabilecekleri bir malzeme olmaktadır. Yapıştırıldıktan sonra dişten ayrılması gibi bir durum da yaşanmamaktadır.

Empress kaplama ile alerji ilişkisine bakıldığında; alerjiye neden olmamaktadır. Diş eti, yanak ve diş ile biyolojik olarak oldukça uyumlu bir maddedir. Dolayısı ile alerji problemi olan hastalar da güvenle kullanabilmektedir. Ayrıca içeriğinde metal olmadığı için metal alerjisi olanlarda da herhangi bir probleme neden olmamaktadır.

Empress kaplamanın kırılması gibi bir ihtimal bulunmamaktadır. Çünkü özel bir yapıştırıcı ile sabitlenmektedirler. Dolayısı ile çıkma veya düşme gibi bir durum yaşanmamaktadır. Yerinden oynamayacağı için de herhangi bir kırık oluşmamaktadır. Ancak hastanın kendi dişine dahi alsa dişinde kırık oluşabileceği şiddette bir kuvvet alması durumunda, empress diş kaplamanın da kırılabilmesi mümkün olmaktadır.

Empress kaplamanın koku yapması mümkün değildir. Ağız kokusu problemi olanlarda bu problemin nedenleri içerisinde en fazla diş eti hastalığına rastlanmaktadır. Ancak empress diş kaplaması diş eti problemlerine neden olmadığı için ağız kokusu sorunu da yaşatmamaktadır.